Dacă sunteți vigilenți cu privire la securitatea online, aveți fără îndoială, o parolă diferită și complicată pentru fiecare cont pe care îl utilizați. Tot ce trebuie să faceți e să fiți vigilenți și să vă amintiți aceste parole sau să le arhivați într-un document. Parolele slabe nu vor rezista atacurilor de securitate ale hackerilor.
Parolele puternice sunt un mijloc de apărare împotriva hackerilor care vor cu orice preț acces la conturile dvs. Merită efortul și timpul investit în a găsi o parolă potrivită. Luați în serios securitatea parolei. Protejați-vă site-ul și datele clienților împotriva furtului. Hackerii sunt peste tot și caută în permanență vulnerabilitățile dvs.
Ce greșeli ar trebui să evitați când alegeți o parolă?
– Combinații consecutive de tastatură , de exemplu, „zxcvb” sau „qwerty”
– Prenume, nume de familie sau numele soțului sau a copiilor
– Nu utilizați informații personale, cum ar fi ziua de naștere sau vârsta dvs.
– Nu reutilizați niciodată parolele vechi , folosiți parolele o singură dată.
– Evitați utilizarea aceleași parole pentru fiecare cont pe care îl dețineți.
– Nu lăsați pe nimeni să vă urmărească introducerea parolei. Nu salvați și nu partajați niciodată parole.
– Deconectați-vă întotdeauna de la contul dvs. dacă vă lăsați computerul în jur sau vă aflați într-o rețea publică.
Acestea sunt toate indicii utile utile pentru a vă ține departe de hackeri, care de foarte multe ori duc adesea la întorsături chiar mai rele a situațiilor, cum ar fi furtul de identitate sau pierderea de date.
Iată cele mai bune bune practici de securitate pentru parole:
Folosiți parole diferite pentru conturi diferite, deci dacă una este compromisă, celelalte nu vor fi. Nu folosiți niciodată aceeași parolă pentru mai multe conturi.
Încercați să utilizați expresii de acces cu cuvinte care nu se potrivesc în mod normal, dar vă sunt familiare, în loc de parole cu caractere lungi ușor de uitat. Parolele care sunt mai ușor de reținut, sunt mai puțin susceptibile de a fi sparte. De asemenea, schimbați caractere non-alfabetice și majuscule pentru a consolida fraza de acces. Puteți întări cu ușurință parola prin înlocuirea numerelor cu litere. Vă recomandăm să utilizați cel puțin douăsprezece caractere de caz interschimbabile mai mici, majuscule, simboluri și numere din parola . Cu cât mai mult, cu atât mai bine.
Verificați întotdeauna puterea parolei. Majoritatea site-urilor permit unui analizor de parole să comunice cât de puternică sau slabă poate fi parola dumneavoastră. Cu siguranță, acordați atenție analizei și modificați parola în consecință. De asemenea, lungimea parolei are o influență semnificativă, cu cât e mai lungă cu atât e mai greu de piratat.
Schimbați parolele regulat, la fiecare 90 de zile, cel puțin.
Folosiți autentificarea cu doi factori (2FA) , cunoscută și sub numele de autentificare cu mai mulți factori. Aceasta este o metodă de autentificare bazată pe text sau pe aplicație pentru a vă verifica identitatea înainte de acces.
Și, în cele din urmă, investiți într-un manager de parole. Administratorii de parole folosesc mai multe forme de criptare pentru a vă asigura că parolele dvs. sunt și mai greu de spart și vă permit să aveți nevoie doar să vă amintiți o parolă.
Când vine vorba de securitatea parolei, a fi proactiv este cea mai bună protecție.